Østerbro 27/1

Selv om solen er begyndt at titte frem, er det stadig vinger – og simremadstid. Æblegården Holev anbefaler lige nu at du laver skipperlabskovs: den klassiske vinterret, med oksekød, kartofler og løg, der er kogt sammen, så kødet er smørmørt og kartoflerne, som gerne må være af den lidt udkogende slags, som fx alouette eller elfe fra Birkemosegaard, som du finder hos Bisgaards Butik, jævner suppen. Kødet kan fx være oksebov, og fra Holev lyder det, at du selv skal skære det ud og lade benet koge med i suppen, så den bliver kraftigere …

Labskovsen serveres med smørklat, syltede rødbeder, rugbrød fra Svaneke og et glas øl – fx øllet fra Herslev, som du kan købe hos Kransehuset. Er det en hvid labskovs, hvor kødet ikke brunes først, skal du vælge en lys øl, som pilsner eller pale ale, men bruner du kødet først, kan du med fordel vælge en mørkere øl, som fx en brown ale eller en porter, hvor den ristede malt spiller sammen med kødet.

I denne uge vender Saveurs de France tilbage efter vinterpausen, så du igen kan få fyldt depoterne med franske vine – igen skal du vælge en lettere vin til den hvide labskovs og en lidt kraftigere, hvis du vælger at brune kødet. Skal der dessert til, har vi i denne weekend besøg af Bruuns Baghaver, som kommer med marmelader af lokalt dyrkede frugter og bær: her kan du snildt finde noget sylt, der går godt til en ost fra Bennys Ostebil.

STADEHOLDERE

The event is finished.