Østerbro 2/9
I denne weekend – altså lørdag fra 10-15 på Sankt Jakobs Plads – byder vi igen velkommen til Arctic Food, der medbringer delikatesser fra Sápmi – fx er der frosset kød fra ren, elg og bjørn, der er charcuteri og sylt af alt fra tyttebær til multebær. Kransehuset er tilbage med oliven, olivenolie og andre græske specialiteter – og så er Æblegården Holev tilbage med dejligt okse- og lammekød fra Marslev på Fyn.
Oksekød, kan man næsten høre nogen sige: men det er jo årsagen til klimaforandringer og dermed alt ondt her på jord! Nej, så simpelt er det nu ikke. For som Trine Krebs skriver i Information, er drøvtyggere en væsentlig del af vores kultur – og de bidrager til biodiversiteten.
En almindelig kokasse er ynglested for 400 forskellige insektarter. De store drøvtyggere er med til at holde invasive og dominerende planter nede og giver – blandt andet også ved at levere gødning – næring til nye planter.
Det handler om kvaliteten af det kød, vi sætter til livs – og her kan vi fra Bondens Markeds side kun støtte at købe kød fra Holev. Mange af deres kreaturer går nemlig i naturpleje – og er hjemme om vinteren.
Det er forøvrigt også noget, man kan smage: når bøffen kommer fra en ko, der kun har fået modermælk, græs (og om vinteren en smule kartofler), har den altså mere smag, end når den kommer fra en kraftfodertvangsfodret udpint malkeko, der aldrig har set dagslys.
Du kan finde mere om de øvrige stadeholdere på hjemmesiden – og ellers har du listen her:
STADEHOLDERE
You must be logged in to post a comment.