Hurtig mad: Kotelet med squash og tomat
Grønthandleren anbefaler i denne uge squash og tomater fra Svanholm. Squashen er fin og fast, tomaterne er de lækreste cherrytomater med perfekt balance mellem syre og sødme. Her indgår de i en ret med svinekotelet som er meget enkel og italiensk inspireret.
- Brun svinekoteletten på begge sider i en blanding af olivenolie og smør i en rummelig pande
- Skru ned for varmen, tilsæt en squash, skåret i skiver, og ti hele cherrytomater pr. svinekotelet. Lad det sautere videre og vend koteletten et par gange, til den er stegt
- Krydr med salt, peber og krydderurt efter smag – her er det sar, der også kaldes bønneurt eller peberurt, en krydderurt, der er meget brugt i det østlige middelhavsområde
- Server med godt brød, evt. en salat og en flaske ikke for tung rødvin
Fidusen er at styre tilberedeningen, så koteletten er stegt, squashene er blevet tilberedte, men tomaterne må ikke være udsmattede – der skal være små eksplosioner af syre tilbage i retten. Har du sorte oliven, skader det ikke, at du udstener et par stykker af dem og tilsætter dem sammen med krydderurterne.